Gratis orgelconcert St. Ludens eenmalig naar naar OLV Abdij Zandheuvel

Foto: St. Ludens

De zomerse reeks gratis orgelconcerten van Stichting Ludens gaat vandaag ondanks de kermis gewoon door. Alleen zal het concert niet plaatsvinden in de St Jansbasiliek, maar eenmalig worden verplaatst naar het Pels/Mutin orgel in de Onze Lieve Vrouwe Abdij aan de Zandheuvel 90.

Uniek 104 jaar oud orgel

Het fraaie Pels/Mutin-orgel van de Onze Lieve Vrouwe Abdij is een van de weinige orgels van de bekende Franse orgelbouwer Mutin, dat in Nederland is gebouwd.Het Oosterhoutse Mutin/Pels-orgelis inmiddels 104 jaar oud. Het bijzondere orgel van de OLV Abdij werd in 1914 gebouwd door de beroemde Franse orgelbouwer Ch. Mutin en in 1930 aangepast door de Nederlandse orgelbouwer B. Pels. Mutin (opvolger van de minstens zo beroemde Franse orgelbouwer Cavaillé-Coll) heeft in Frankrijk zeer vele orgels gebouwd ook in een aantal grote kathedralen. In Nederland staan er echter maar zeer weinig instrumenten van zijn hand.

Rowan van der Westen

Rowan van der Westen uit Almkerk zal het orgel van zijn beste kant laten horen in een mooi programma met bij het orgel passende werken van o.a. Louis Vierne (waaronder het wonderschone Clair de Lune), César Frank (het 3e Choral, zijn zwanenzang), de zwaan uit het Carnival des Animaux van Camille Saint-Saëns, en Eugène Gigout (de bekende Toccata). In verband met de dagelijkse vieringen in de OLV Abdij zal het concert om 15.00 uur beginnen. Je vindt de OLV Abdij aan de Zandheuvel 90.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen