3FM Serious Request komt naar Oosterhout

Foto: Serious Request

De landelijke eindejaarsactie Serious Request van radiozender 3FM komt dit jaar naar Oosterhout. Je kunt je dit jaar inzetten voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Nieuwe opzet

Dit jaar gaat de actie Serious Request van radiozender 3FM er anders uit zien dan voorgaande jaren. Er is dit jaar geen Glazen Huis in 1 stad, maar er gaan 3 DJ-teams door het land trekken om live radio te maken en geld ophalen voor het Rode Kruis. Het DJ-team bestaat uit Jorien Renkema en Rob Janssen zal daarbij ook naar Oosterhout komen, zo is vandaag bekendgemaakt. Zij beginnen in Weert en wandelen 171 kilometer via plaatsen als Ginderover, Boxtel, Gilze, Breda, Oosterhout, Gorinchem, Lopik en Nieuwegein naar Utrecht.

Hoe gaat het in zijn werk?

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de headquarters van de actie én natuurlijk de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004. Zij lopen van plaats naar plaats met als doel om acties en evenementen te ondersteunen. 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen.

Help mee!

Met de aandacht die de 3FM-dj’s met hun enorme wandeltocht genereren, informeren ze het publiek over de thema’s en roepen zij Nederland op om in actie te komen. Dat kan door verzoeknummers aan te vragen en geld te doneren, maar natuurlijk ook door het opzetten van evenementen. Denk aan het in elkaar flansen van een thuisrestaurant, een gamemarathon in de kantine van je voetbalvereniging of een rooftopparty op je dakterras (ja, middenin de winter)! Alles wat geld en awareness opbrengt voor deze drie doelen is geoorloofd. Als jij je actie aanmeldt via 3FM.nl/kominactie is er een kans dat een van de dj-teams jouw kant op komt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen