VVN: Bijspijkeren verkeersregels keihard nodig

Foto: verkeersregels.vvn.nl

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) is bij veel verkeersdeelnemers de kennis van verkeersregels ver weggezakt. Daarom heeft de vereniging een website gelanceerd waarop die kennis bijgespijkerd kan worden.

Verkeersregels

Volgens VVN weet 52 procent van verkeersdeelnemers niet wat de maximumsnelheid is op een woonerf. En weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep. Via de link onderaan dit artikel kom je op de speciale website van VVN. Op deze website kunnen bezoekers meer verkeersinzicht opdoen, door te oefenen met allerlei situaties met foto’s en tips. “Met deze verkeersregel-site geven wij op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Deelnemers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kennen. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader”, aldus Alphons Knuppel, directeur Veilig Verkeer Nederland. VVN organiseert ook opfriscursussen, die naar eigen zeggen meer dan goed bezocht worden.

Reacties

article
37516
Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) is bij veel verkeersdeelnemers de kennis van verkeersregels ver weggezakt. Daarom
https://oosterhout.nieuws.nl/nieuws/20181108/vvn-bijspijkeren-verkeersregels-keihard-nodig/
2018-11-08T07:30:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/08063046/Groene-lijn-snelweg-NW.jpg
Nieuws