Is het Oelbert aan het vergrijzen?

Foto: Roel van Tilborg (Oelbert)

Wie op woensdag 13 februari door het Sint-Oelbertgymnasium liep zou gedacht kunnen hebben dat het Oelbert aan het vergrijzen is. Ruim 220 opa’s en oma’s van onze klas 1-leerlingen, waren op uitnodiging van de Oudervereniging naar het Oosterhoutse gymnasium gekomen om daar samen met hun kleinkind kennis te maken met het Oelbert.

Proefles Latijn

In de Agora werden de grootouders ontvangen en luisterden ze naar het verhaal over Sint-Oelbert, de naamgever van de school. Een korte verhandeling over de meerwaarde van het gymnasium mocht niet ontbreken. Daarna was het tijd voor actie! Een demonstratieles gym, een rondleiding door kleinzoon of –dochter door het gebouw en een proefles Latijn, waarbij de grootouders samen met hun kleinkind een kort stukje Latijn vertaalden.

Foto met opa en/of oma

Het was mooi om te zien hoe de trotse klas 1-leerlingen hun net zo trotse grootouders hun school lieten zien. Als afsluiting werd er een foto gemaakt van elke eersteklasser, vanzelfsprekend samen met opa en/of oma. De vele positieve en enthousiaste reacties over de middag maakten de feestelijke middag compleet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen