Boekenweeklezing Jan Siebelink in Theater de Bussel

Jan Siebelink
Jan Siebelink
Foto: Sacha de Boer

Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019, zal op 27 maart een lezing geven in Theater de Bussel. Hij zal worden geïnterviewd door Hans van der Prijt. Entree 10 euro per persoon.

Doorbraak 2005

Jan Siebelink (1938) is geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde Siebelink in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. In 2005 breekt hij door bij het grote publiek met zijn roman Knielen op een bed violen. Er worden 600.000 exemplaren van verkocht. Het boek wordt beloond met de AKO Literatuurprijs en krijgt nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs.

Ode aan de ziel

In 2015 verschijnt de roman Margje, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit Knielen op een bed violen. In 2017 brengt hij zijn meest recente roman, De buurjongen, uit. Ter gelegenheid van Siebelinks tachtigste verjaardag verscheen in februari 2018 een schitterende ode aan de ziel van zijn schrijverschap, De bloemen van Jan Siebelink.

Boekenweekgeschenk 2019

Bij minimale besteding van 12,50 aan Nederlandse boeken ontvang je tijdens de Boekenweek van 23 t/m 31 maart gratis het Boekenweekgeschenk ‘Jas van Belofte’ cadeau van je boekverkoper. ‘Als Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, is hij er zeker van dat hij bezig is het leven te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is.  Het waren zijn vrienden Edwin en Loetje die destijds aanvoelden dat hij een verhaal in zich droeg dat verteld moest worden, maar ze wisten ook dat het een welhaast onmogelijke opdracht zou zijn dit daadwerkelijk uit te voeren. Edwin bezwoer Arthur: ‘Je mag nooit meer tevreden zijn over jezelf, zolang de zoektocht van de jongen niet op de meest volmaakte wijze is verteld.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen