Startersappartementen op lokatie voormalige Garage Ligtvoet

Foto: Oosterhout Nieuws

Op het terrein van de voormalige Fiatgarage Ligtvoet aan de Keiweg wil Somnium Real Estate 27 appartementen voor starters bouwen.

Braakliggend terrein

Sinds het vertrek van garage Ligtvoet en de sloop in 2008 bevindt zich aan de Keiweg in het Oosterhoutse centrum een braakliggend terrein. Deze plek vraagt om een passende ontwikkeling. Initiatiefnemer Somnium Real Estate wil deze plek nu invullen met 27 appartementen voor starters, in lijn met de functie van het aanpalende wooncomplex De Burcht, dat in dit plan ook wordt aangepast en uitgebreid.

Eerst omgevingsdialoog

Terwijl de functie ‘wonen’ op deze plek in principe een gewenste ontwikkeling in het centrum is, stelt het college zich op het standpunt dat de initiatiefnemers eerst de omgevingsdialoog dienen aan te gaan met de omwonenden en andere betrokkenen. De gemeente Oosterhout zal daarbij als toehoorder aanwezig zijn. Op basis van het verslag van die dialoog zal het college een definitief standpunt innemen omtrent dit initiatief. Pas dan kan de ruimtelijke procedure gestart worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen