Indrukwekkende Dodenherdenking in het Slotpark

Burgemeester en zijn vrouw leggen een krans in 2019
Burgemeester en zijn vrouw leggen een krans in 2019
Foto: Oosterhout Nieuws

Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het koud, maar bleef het wel tijdens de Centrale Dodenherdenking in het Slotpark toch droog. En het lijkt ieder jaar weer ietsje drukker te worden rondom het Bevrijdingsmonument.

Koud

Je kon je jas goed hebben, want een half uur stilstaan in deze kou is niet wat de meeste bezoekers aan de Dodenherdenking vaker doen. Het Oranje Comité en de gemeente Oosterhout hadden weer een waardig programma samengesteld met muziek en toespraken. De leden van de scouting hadden zich weer keurig opgesteld rondom de natuurstenen platen met de namen van de Oosterhoutse gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de erewacht had de vaste plaats rondom het monument weer ingenomen.

Veel kinderen

Opvallend was ook het aantal kinderen dat door ouders naar deze bijeenkomst was meegenomen. Vrijheid geef je immers door, ook aan volgende generaties. Naast de speech van Burgemeester Buijs, zang van de Oosterhoutse Nachtegalen en muziek van de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en Drum and Pipe, was ook Gina de Vos van het St. Oelbert Gymnasium uitgenodigd om haar kijk op vrijheid te vertellen. Na het taptoesignaal, de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus kreeg iedereen nog de kans om tijdens een defilé langs het monument te lopen en op eigen wijze (letterlijk en figuurlijk) even stil te staan bij de vrijheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen