Huurders tonen veel belangstelling voor zonnepanelen

Foto: Pixabay License / Bru-nO

Op 22, 29 mei en 5 juni wordt vanaf 19.30 uur een informatieavond over zonnestroom gehouden voor huurders van Thuisvester uit Dommelbergen in activiteitencentrum Dommelbergen.

Huurders Thuisvester

Huurders van Thuisvester kunnen nu ook profiteren van de zon. De woningcoöperatie werkt samen met Wocozon en de onafhankelijke vrijwilligers van Oosterhout Nieuwe Energie. Hoe huurders in Oosterhout profiteren van zonnestroom presenteren ze op een aantal informatieavonden in Activiteitencentrum Dommelbergen op 22, 29 mei en 5 juni.

Prachtig resultaat

In het eerste kwartaal van 2019 waren al succesvolle bijeenkomsten voor de wijken Centrum, Slotjes en Oosterheide. Veel huurders toonden belangstelling voor het aanbod voor zonnepanelen. Inmiddels wekken al meer dan 200 huishoudens in Oosterhout hun eigen stroom op met de zonnepanelen op hun huurhuis.

Positief kritisch

De huurders van Thuisvester zijn enthousiast, maar ook positief kritisch. “Ze weten al best veel van energiebesparing en opwekken en stellen goede vragen” vertelt Gert Wagenvoort, één van de vrijwilligers van Oosterhout Nieuwe Energie. “Erg mooi om te zien hoe enthousiast de bewoners zijn die zelf energie opwekken.”

Onafhankelijk advies

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) is een ideële coöperatie die het gebruik van duurzame energievormen in Oosterhout belangeloos stimuleert. Zij komt voort uit de daadkracht van vrijwillig betrokken ondernemers en inwoners uit Oosterhout. Ze helpen bewoners en bedrijven in Oosterhout met onafhankelijke informatie en adviezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen