Zaterdag open dag bij Vestzaktheater de Schelleboom

Nellie Heemskerk
Nellie Heemskerk
Foto: Wilma Rekkers

Zaterdag 1 juni is het tussen 15.00 en 18.00 uur Open Dag bij misschien wel het leukste kleine theater van Nederland. Het Vestzaktheater de Schelleboom aan de Mathildastraat.

20-jarig jubileum

Midden in het centrum van Oosterhout staat één van de leukste klein theaters van Nederland. Een historische plek waar het verhaal van de pottenbakkers van Oosterhout verteld wordt. Vanwege het 20-jarig bestaan houdt De Schelleboom een open dag. Ze vertellen aan de liefhebbers het verhaal achter de historie en speciaal voor de gelegenheid is een documentair portret gemaakt van de oprichtster Nellie Heemskerk. Zij maakte een bouwval tot de mooiste plek van Oosterhout en is met haar 82 jaar een van de meest opvallende ondernemers van Oosterhout.

“Nog nooit geweest”

Al 20 jaar staan in De Schelleboom leuke, grappige, ontroerende en mooie voorstellingen op het podium. En nog steeds, bij iedere gelegenheid staan er inwoners van Oosterhout met verbazing om zich heen te kijken. “Nou wonen we hier al jaren, maar dat dit hier in Oosterhout was, dat wisten we niet.”, is een veelgehoorde uitspraak. Tijd voor Nellie Heemskerk, Leonie Heemskerk en Joost de Jongh om de deuren open te zetten.

Documentair portret ‘Als verzamelaar geboren’

Achter de opening van De Schelleboom, gaat het levensverhaal van Nellie Heemskerk schuil. Van haar allereerste verzameling kiezeltjes tot het Speelgoedmuseum Op Stelten. De Oosterhoutse documentair filmmaker Wilma Rekkers maakt een bijzonder portret van een bijzondere vrouw. Wilma maakte eerder documentaires over H19, Piet Hohman en Geert Kollau. Haar werk is te zien op diverse nationale en internationale festivals en kreeg verschillende prijzen. Op zaterdag 1 juni wordt deze documentaire voor het eerst openbaar getoond om 15:15 en om 16:15 uur. Onderaan dit bericht zie je de teaser van Wilma Rekkers.

Iedereen is welkom

Wil je eens een kijkje nemen in De Schelleboom? Loop dan eens binnen op zaterdag 1 juni tussen 15:00 en 18:00 uur. De koffie staat klaar en bij mooi weer is het in de prachtige binnentuin heerlijk toeven!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen