Muurschildering, foto-expositie en boekje bij 25-jarig jubileum Houthaven

Vandaag start Zenc One met de muurschildering
Vandaag start Zenc One met de muurschildering
Foto: houthavenoosterhout.nl

Op het oude Simfa-terrein verrees 25 jaar geleden de woonwijk Houthaven. En dit zilveren jubileum is de reden voor een feestje, zo vond Stichting Wijkteam Houthaven. Met een muurschildering, een foto-expositie en een boekje.

‘De Simfa’

De wijk Houthaven is geheel gebouwd op de plek waar ooit houtfabriek Simons, of ‘De Simfa’ stond. Deze fabriek produceerde aanvankelijk kleine kuipen voor de boterfabriek en planken, en in een later stadium pallets en houtwol. Boomstammen werden per schip aangevoerd via het Wilhelminakanaal en in een zijarm gelost. In 2019 is het 25 jaar geleden dat de wijk Houthaven werd gebouwd. Het bestuur van Stichting Wijkteam Houthaven heeft het initiatief genomen om een historische muurschildering te realiseren op de zijmuur van het flatgebouw Houtwolplantsoen, dat bij de ingang van de wijk Houthaven ligt. Op deze manier blijft er een levendige herinnering aan de geschiedenis van de Houtfabriek.

Muurschildering

Vandaag zal kunstenaar Zenc One (Robin Nas) beginnen met het maken van een unieke muurschildering op het flatgebouw Houtwolplantsoen. Eerder al werd de muur voorzien van een laag primer, waardoor het nu een groene uitstraling heeft gekregen. Dat wordt echter vanaf vandaag anders! De muurschildering zal bijdragen aan de herkenning en het benadrukken van de identiteit van de Houthaven. Daarnaast kan het een opener zijn voor een gesprek tussen jong en oud over de tijd van de Simfa. Tijdens een speciale Burendag op 22 juni zal de muurschildering officieel worden onthuld. Die dag start ook de tweedaagse foto-expositie over de Simfa in de Gecroonde Bel aan de Bredaseweg 106. Daar is dan tevens een herinneringsboekje voor slechts 5 euro verkrijgbaar, geschreven door Simon Burggraaf van Heemkundekring De Heerlijkheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen