12de Grote Oosterhoutse Kennisquiz in Stadstuin De Schelp

Foto: Stadstuin de Schelp

Voor de twaalfde achtereenvolgende keer wordt vanmiddag de Grote Oosterhoutse Kennisquiz gehouden. Locatie is wederom, vanaf 15.00 uur, Stadstuin De Schelp.

Oosterhoutse kennis

De Grote Oosterhoutse Kennisquiz draait – de naam zegt het al – over kennis van het Oosterhoutse. Dan kan het gaan om Oosterhoutse geschiedenis, Oosterhoutse muziek, Oosterhoutse sport, Oosterhoutse aardrijkskunde: alle onderwerpen passeren de revue, met als gemeenschappelijke deler dat ze allemaal iets met Oosterhout te maken hebben. Over de moeilijkheidsgraad van de vragen valt op voorhand weinig meer te zeggen dan dat de organisatie denkt dat de quiz stukken makkelijker is dan die van voorgaande jaren, maar dat de deelnemers daar altijd anders over denken.

Zes ronden van 10 vragen

De opzet van de quiz is door de jaren heen onveranderd gebleven. In zes ronden van tien vragen wordt de Oosterhoutkennis van de deelnemende teams getest en wie de minste fouten maakt, mag zich winnaar noemen.  Overigens, ook voor de Grote Oosterhoutse Kennisquiz geldt het adagium van de Olympische Spelen: meedoen is belangrijker dan winnen. Bezoekers die alleen maar sfeer willen proeven of een kijkje komen nemen, zijn uiteraard zondag 23 juni ook van harte welkom. Je vindt Stadstuin de Schelp aan parkeerterrein de Vijzel, een zijstraat van de Sint Janstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen