Zo blijf jij fris met het warme weer

Foto: Pixabay License / melancholiaphotography

Door je kleding aan te passen aan de temperatuur én te zorgen voor een goede lichaamshygiëne, ondervind jij deze zomer geen hinder van geurtjes of overmatige transpiratie. We zetten enkele tip op een rijtje om lekker fris te blijven ondanks het warme weer.

Tips om fris te blijven

  • Douchen in de ochtend
    je begint de dag fris met het reinigen van je lichaam. Gedurende de nacht transpireer je namelijk ook. Door direct onder de douche te springen verwijder je oude zweetresten die later op de dag voor nare geurtjes kunnen zorgen. Gebruik bij voorkeur een mild verzorgingsproduct dat de PH van je huid niet aantast.
  • Gebruik een goede deodorant
    iedereen heeft zijn eigen unieke lichaamsgeur. Tijdens zomerse dagen transpireer je meer waardoor de geur sterker aanwezig kan zijn. Gebruik daarom een goede deodorant of anti-transpirant. Zo blijf je lekker fris en voorkom je tevens ontsierende zweetplekken onder je oksels.
  • Draag ademende kleding
    als je fris wilt blijven tijdens warme dagen is het goed om ademende kleding te dragen van natuurlijk vezels. Katoen is hier bij uitstek geschikt voor. Het laat je huid ademen waardoor je lichaamswarmte op de juiste manier afgevoerd kan worden.
  • Steek je haar op
    gezegend zijn met een volle bos haar is prachtig, maar niet zo praktisch tijdens warme dagen. Door het haar los te dragen neemt de temperatuur van je hoofd al snel met een aantal graden toe. Steek je haar op of draagt het in een hoge knot. Zo voel jij je een stuk frisser en voorkom je overmatig transpireren.
  • Wees voorzichtig met make-up
    het afsluiten van je huid tijdens warme dagen is natuurlijk het laatste wat je wil. Gebruik daarom niet teveel foundation. Dit sluit de poriën af waardoor het lichaam zijn warmte niet kwijt kan. Een waterproof mascara laat je er ook stralend uitzien op een zomerse dag.
  • Draag open schoenen
    draag sandalen of slippers tijdens warme dagen. Afgesloten schoenen, zoals bijvoorbeeld sneakers of gymschoenen, voorkomen dat je voeten kunnen ademen. Dat veroorzaakt zweetvoeten waar je tijdens warme dagen echt niet op zit te wachten. Door het dragen van open schoenen voorkom je dit.
  • Pas op met gekruid of pittig eten
    het is algemeen bekend dat het eten van kruiden, knoflook of ui typische lichaamsgeurtjes met zich meebrengt. Omdat je in de zomer graag fris wilt blijven, kun je deze ingrediënten dus beter vermijden. Ook pittig eten bevorderd de transpiratie. Niet doen dus als je fris wilt blijven op een zomerse dag.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen