Gratis orgelpreuvement van Bullens, Stevens, Willems en Capella Catharina in St.Jan

Foto: St. Ludens

Ook dit jaar wordt er wederom een serie marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek op de Markt. Aanvang 14.30 uur en de entree is gratis.

Orgelpreuvement

Het eerste Marktconcert van dit jaar vindt plaats op zaterdag 6 juli en wordt traditiegetrouw verzorgd door de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems, m.m.v. leden van de Capella Catharina. Onder de titel Orgelpreuvement zullen de heren toetsenisten wederom alle vier instrumenten van de basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder de Ludens-mannenschola & friends, Raymond Aarts (hoorn) en Floris Hovers (viool). Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, Franz Schubert (Deutsche Tänze), Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel voor viool en piano), A. Guilmant (Pastorale voor hoorn en orgel), Scott Joplin en Th. Salomé (Grand-Choeur).

Meer informatie

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Het optreden duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen