Geen papieren IKEA catalogus meer in de brievenbus

Foto: Pixabay License / mastrminda

In augustus is er ieder jaar de nieuwe catalogus van het Zweedse woonwarenhuis IKEA. Maar dit jaar zal deze voor het eerst zeer beperkt beschikbaar zijn in de gedrukte versie.

Geen papieren catalogus in de bus

IKEA laat op haar website weten al sinds enkele jaren te zoeken naar waardevolle alternatieven voor de jaarlijkse papieren catalogus. In een groot deel van Nederland wordt daarom dit jaar geen gedrukte catalogus verspreid. In plaats daarvan zet het Zweedse woonwarenhuis grootschalig in op de digitale catalogus 2020 die vanaf 27 augustus online en in de IKEA-app te vinden is. Speciaal voor iedereen die liever door de gedrukte catalogus bladert is deze zeer beperkt beschikbaar in de winkel. Voor heel Nederland is er een oplage van slechts 250.000 catalogi beschikbaar en deze zijn vanaf 27 augustus af te halen in de IKEA winkels. Tot dit jaar werden er jaarlijks wereldwijd 210 miljoen gedrukte exemplaren gedrukt in 76 versies.

Slimmer en toegankelijker

“Onze nieuwe app is een mooi voorbeeld van hoe we IKEA slimmer en nog toegankelijker aan het maken zijn”, zegt Commercial Manager Shirley Jones van IKEA Nederland. “We zetten stevig in op een verbeterde digitale winkelervaring, zowel online als in onze bestaande winkels. Bij voorkeur integreren we die twee, zodat klanten eenvoudiger bij ons kunnen winkelen waar en op welke manier zij dat willen. We weten dat ruim 80% van onze winkelbezoekers zich vooraf online oriënteert op ons product- en serviceaanbod. We merken ook dat de digitale IKEA catalogus steeds massaler wordt geraadpleegd. Dat biedt ons mooie kansen, want natuurlijk kunnen we digitaal via de app en IKEA.nl veel sneller nieuwe producten en collecties toevoegen dan in een gedrukte catalogus die maar één keer per jaar verschijnt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen