Gratis orgelconcert Joost de Nooijer en sopraan Mirjam van der Hoek in St. Jan

Foto: joostdenooijer.nl

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 3 augustus wordt verzorgd door Joost de Nooijer uit Rotterdam met medewerking van sopraan Mirjam van der Hoek. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Eigentijdse orgelmuziek

Joost de Nooijer (39) is een concertorganist die graag uitdagende en eigentijdse orgelmuziek speelt. Hij behaalde in 2006 zijn eerste fase diploma hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooij. Voor zijn conservatoriumstudie ontving hij orgellessen van Rinus Verhage uit Middelharnis. Hij heeft na het behalen van het conservatoriumdiploma privélessen gevolgd bij Ben van Oosten en Hayo Boerema. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Jan Kleinbussink, Ton Koopman en Zsuzsa Elekes.

Eerste prijs Internationaal Orgelconcours

Hij heeft regelmatig meegedaan aan internationale concoursen in binnen- en buitenland. Dit resulteerde in het behalen van een 2e prijs bij het 8e Internationale Orgelwettbewerb Korschenbroich, Duitsland (2013) en in de 3e prijs bij het 1e Internationale Orgelconcours in Breda (2012). Ook was hij was finalist tijdens het Internationale Orgelconcours van de Stichting Orgelstad Leiden (2004) in de categorie Renaissance/Barok.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. Het optreden duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen