Gemeente start volgend jaar met aanleg Everdenberg-Oost

Foto: Oosterhout Nieuws

De gemeente Oosterhout start in 2019/2020 met de aanleg van bedrijventerrein Everdenberg Oost. Het terrein wordt bouwrijp gemaakt en er wordt een nieuwe weg aangelegd om het terrein te ontsluiten. De eerste bedrijfsgebouwen zullen vermoedelijk over een jaar op het terrein langs het Wilhelminakanaal zichtbaar worden.

Tijdelijke ontsluitingsweg

Er wordt eerst een tijdelijke ontsluitingsweg aangelegd tussen het nieuwe bedrijventerrein en de oude Heistraat. Als over – vermoedelijk – enkele jaren de nieuwe N629 is gerealiseerd, wordt Everdenberg Oost daarop aangesloten en verdwijnt deze weg weer. Deze tijdelijke ontsluitingsweg was onderwerp van een geschil tussen inwoners van Oosteind en de gemeente. Er bestond in Oosteind vrees dat bedrijfsverkeer van Everdenberg Oost gebruik zou gaan maken van de landelijke Heikantsestraat. Daarop is door de gemeente hard vastgelegd dat bedrijven niet met hun bedrijfsactiviteiten kunnen beginnen indien de wegenstructuur nog niet is aangelegd.

Bestemmingsplan onherroepelijk

De Raad van State heeft op 28 augustus 2019 uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Everdenberg Oost en het beroep daartegen. Gevolg daarvan is dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is geworden. Dat het plan nu definitief is volgens wethouder Robin van der Helm (economie) een opsteker, vooral voor de bedrijven die zich er willen vestigen. Van der Helm: “Er is veel belangstelling voor vestiging op Everdenberg Oost en vaak is het nog de enige plek waar ze aan de slag kunnen. Wij willen hier met name de ruimte geven aan bedrijven uit Oosterhout die uit willen breiden. Er is ook belangstelling van bedrijven uit de regio die bijvoorbeeld veel personeel afkomstig uit Oosterhout hebben of die nauw samenwerken met bedrijven uit Oosterhout. Er is zelfs belangstelling uit de rest van Nederland, België en Duitsland.”

Everdenberg-Oost

Bedrijventerrein Everdenberg Oost is het nieuwste bedrijvenpark van onze stad. Het terrein wordt ontsloten via de nieuw aan te leggen provinciale N629, het terrein wordt duurzaam ingericht en ook van de bedrijven die zich hier gaan vestigen wordt verwacht dat zij inzetten op duurzame concepten. Er is ongeveer achttien hectare grond (in een groene omgeving) uit te geven en er is ruimte voor zes woon-werkkavels. De toegestane milieucategorie is 3.2 (hetzelfde als het bestaande Everdenberg). Het terrein is geschikt voor diverse grote en kleine bedrijven. Maximale perceeloppervlakte is vijf hectare. Het terrein kan flexibel ingedeeld worden. De daadwerkelijke verkoop van kavels start eind 2019/begin 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen