Lezing Ralf Bodelier: ‘Waarom we optimistisch mogen zijn’

Foto: Ralf Bodelier

Maandagavond 14 oktober gaat journalist en filosoof Ralf Bodelier de lezing ‘Waarom we optimistisch mogen zijn’ bij Levenskunst Zuiderhout.

Onze wereld wordt met de dag beter

Wie dagelijks de krant leest, zal het niet geloven. Hoewel de problemen immens zijn – honger, klimaat, biodiversiteit – wordt onze wereld met de dag beter. Wereldwijd worden we gezonder, ouder, slimmer, aardiger en toleranter. Er is veel minder armoede en oorlog. We lijden minder pijn en we worden minder vaak bestolen, beroofd of erger. Aldus harde cijfers van de Verenigde Naties.

Ralf Bodelier

Dr. Ralf Bodelier (1961) studeerde geschiedenis en theologie. Hij promoveerde als filosoof en werkt als journalist en onderzoeker veelvuldig in Afrika en het Midden-Oosten. Hij publiceerde tien boeken over uiteenlopende onderwerpen met daarin één rode lijn: hoe mensen overal ter wereld bezig zijn hun leven te verbeteren. Ralf Bodelier gaat maandag met de aanwezigen in gesprek over de bemoedigende vooruitgang die we wereldwijd boeken en die we maar amper terugzien in de media. Waarom zijn we vaak zo pessimistisch en hoe kunnen we dan veranderen?

Iedereen is welkom

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 op de grens van Oosterhout en Teteringen. Aanvang
is 19.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 12,50 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café, vooraf even reserveren op [email protected] of (076) 578 40 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen