Oosterhouter Edwin Schieveld maakt muziek voor Amerikaanse Rodeo commercial

Foto: Edwin Schieveld

Op Youtube staat een promotiefilm voor de non-profit organisatie Rascal Rodeo met muziek van de Oosterhoutse Edwin Schieveld.

Rascal Rodeo

De afgelopen dagen werd de promotiefilm voor Rascal Rodeo al duizenden keren bekeken. Dit promotiespotje is gemaakt voor de promotie van ‘The Super Bowl of Rodeos’ waar Rascal Rodeo aanwezig zal zijn. En voor de muziek van deze film is net gekozen voor een countrynummer uit Amerika, maar een nummer van de Oosterhouter Edwin Schieveld die in Dommelbergen woont. Tijd om nader kennis te maken met deze muzikale Oosterhouter!

Edwin Schieveld

Edwin is geboren met countrymuziek. “Mijn ouders hielden van Country, Blues, Rock & Roll en Pop maar met name vooral Country. Mijn idool is de Legendarische Merle Haggard maar ik ken praktisch alle country artiesten van toen en weleer. Johnny Cash, Don Williams, Don Gibson, Buck Owens, Hank Williams, Tammy Wynette, Emmelou Harris, Lester Flat, Willie Nelson en teveel om op te noemen. Misschien mag ik het hier niet zeggen maar ik mis nog steeds het Oosterhoutse Floralia Country Festival. Ik ging daar altijd graag naartoe!”

Ik speel alles zelf

Muziek maken is voor Edwin echt een hobby, puur voor het plezier en de gezelligheid. Vroeger speelde hij al in bandjes, maar tegenwoordig stelt hij de muziek zelf samen op de computer. Edwin: “Ik speel zelf gitaar, banjo, harmonica en maak gebruik van mijn computer en speciale software om daar een leuk nummer van te maken. En hoewel het niet mijn ambitie is om met mijn muziek ergens door te breken is het wel leuk te horen dat mijn nummers wereldwijd gewaardeerd worden. Deze prachtige complimenten zorgen weer voor nieuwe inspiratie voor het maken van nieuwe muzieknummers.”

Heavy Metalband

Edwin: “Grotendeels wordt mijn muziek via muzieksite Looperman beluisterd en gedownload door mensen uit de gehele wereld. Deze site is vooral populair in Amerika, maar ook in Chili en Bolivia bijvoorbeeld. Daarnaast zijn mijn nummers inspiratie voor andere muzikanten. Zo gebruikt de outlaw countryband ‘Copper Ridge’ muziek van mij. En de heavy metalband ‘Kantation’ uit Los Angeles heeft zelfs een nummer van mij gebruikt! Ik breng nostalgie is hun mening. In hun eigen soundstudio heeft de Leadzanger mijn lied van tekst voorzien en ingezongen. En hoewel ik vaker in Amerika ben geweest is mijn droom ooit van de Oostkust naar het Wilde Westen heel het land te doorkruisen.”

Rodeo Rascal

Maar hoe kwam zijn muziek in een Amerikaans commercial? “Een aantal maanden geleden ben ik benaderd door Kevin J Salisbury, een fotograaf & cinematograaf uit Washington. Hij had de opdracht gekregen om een promotiefilmpje te maken voor Rascal Rodeo voor de komende grote Rodeo festijn in Las Vegas. Na enkele onderhandelingen over de rechten en de kosten bleek dat het een promotiefilmpje voor het goede doel is. Toen besloot ik mijn muziek gratis ter beschikking te stellen en zo een steentje bij te dragen.” Rascal Rodeo is een organisatie zie zich inzet voor het organiseren van Rodeo activiteiten en evenementen voor mensen met een beperking, en dan met name kinderen. In totaal worden er 13 steden in Amerika aangedaan voordat ze op 8 december eindigen in Las Vegas waar dan het op een na grootste rodeo festijn van Amerika wordt gehouden. “In nodig de Oosterhouters uit om gratis fan te worden van de Rodeo Racal (via de link onderaan dit artikel red.). En wanneer men dat kan missen en een donatie natuuurlijk ook erg fijn, want daar draait het in deze commercial tenslotte om!”

 

Text to donate

Hey Las Vegas we are coming for YOU! Free rodeo for anyone with Special Needs of all ages. Sunday, December 8th at Cowboy Market Place. Volunteers welcome! No horse or rodeo experience required.

Geplaatst door Rascal Rodeo op Maandag 14 oktober 2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen