Start verkoop kaarsenzakken Poppy’s voor Lichtjesavond begraafplaats

Lichtjesavond op de begraafplaats
Lichtjesavond op de begraafplaats
Foto: Oosterhout Nieuws

Op 20 december wordt tussen 18.00 en 20.00 uur weer de Lichtjesavond georganiseerd op begraafplaats Leijsenakkers. Inloophuis Poppy’s start vandaag met de verkoop van de kaarsenzakken voor dit indrukwekkende evenement.

Lichtjesavond

Het idee achter de lichtjesavond, die in 2005 voor de eerste keer georganiseerd werd, is dat mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar veel minder gelegenheid hebben de begraafplaats te bezoeken. Na werktijd is het immers te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl juist in de maand december mensen vaak behoefte hebben om troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kan hierbij een lichtpuntje zijn.

Kaarsenzakken

Traditioneel zijn er voor Lichtjesavond altijd kaarsenzakken met mooie kleuren, spreuken of berichten. Ook dit jaar zal Inloophuis Poppy’s deze zakken verzorgen. De opbrengst van de kaarsenzakken komt ten goede van het Inloophuis. Tijdens de avond worden de kaarsenzakken door onze vrijwilligers neergezet op het afscheidsplein op de begraafplaats. Ze worden met zand gevuld en voorzien van een brandende kaars die de versiering prachtig verlicht.

Waar te koop?

De kaarsenzakken zijn verkrijgbaar voor € 2,50 per stuk bij de kraam van Poppy’s:

  • 22 november op het Hemaplein (naast het Arendsnest) van 13.00 – 15.30 uur
  • 29 november op het Hemaplein (naast het Arendsnest) van 13.00 – 15.30 uur
  • 13 december bij Bakkerij Vonk-Asmus (winkelcentrum Zuiderhout) van 13.00 – 15.30 uur

Kijk voor meer informatie over Inloophuis Poppy’s op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen