Tienerpartij nomineert Burgemeester Buijs voor politicus van het jaar

Foto: Curio Effent

De Tienerpartij nomineert burgemeester Mark Buijs voor de titel van Oosterhouts Politicus van het Jaar. Na de raadsleden Hannie Broekhoven (GBV) en Rob Schuurmans (D66), is Mark Buijs het eerste lid van het College van B&W die een nominatie krijgt. “Oosterhout kreeg de burgervader waar het naar op zoek was. En hij maakt het nog waar ook!”

“Hij maakt de burger weer belangrijk”

Gewaardeerd worden vooral de pogingen van de burgemeester om inwoners actief te betrekken bij de politiek. Zijn motto dat ideeën van buiten het stadhuis naar binnen gebracht moeten worden, in plaats van andersom, krijgt breed bijval. Hij draagt bij aan een nieuwe cultuur en sfeer op het gemeentehuis, ´al moet er daar nog veel gebeuren.´ Fenna Dudok: “Een van de eerste dingen die hij deed was de Tienerpartij bij ons op school bezoeken. Het laat zien dat hij jongeren ook belangrijk vindt.” Kaylyn-Fauve Mol: “Je komt hem regelmatig tegen in de stad, het is niet iemand die in zijn kantoor blijft zitten. Hij is enthousiast en stimuleert burgers. Hoewel hij er nog niet zo lang is, denk ik dat de meeste Oosterhouters nu al goed weten wie hun burgemeester is. Hij lijkt ons oprecht betrokken bij de problemen die mensen hebben”. Femke Gouverneur: “Hij praat meestal in ook voor ons begrijpelijke taal en is makkelijk benaderbaar.”

Profielschets

De Tienerpartij leverde eerder een bijdrage aan de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Fenna: “Daar hebben we aangedragen dat een burgemeester goed moet luisteren naar de bevolking, mensen actief maakt op wat hen bezighoudt en waar nodig doortastend is. Hij maakt dat tot nu toe aardig waar.” Kaylyn-Fauve: “En hij straalt uit dat hij het leuk vindt, heeft niet zo´n zorgelijk gezicht als veel andere mensen in de politiek. Daar houden wij wel van!”

Crimefighter

Of de veiligheid bij hem in goede handen is, moet nog gaan blijken. Kaylyn-Fauve ontmoette hem laatst in het Kletscafé waar hij veel zinnige dingen zei over de bestrijding van drugsgebruik. “Buijs heeft een beetje het imago van een hardliner, een crimefighter, maar hij praat er redelijker over dan je misschien zou verwachten.” Verder weet de Tienerpartij niet of het uit zijn koker kwam, maar het werken met (meerderjarige) mysterie guests en het invoeren van extra boetes voor minderjarige tieners vinden de tieners minder geslaagd. “Ruim 60 procent van de 16- en 17-jarigen drinkt alcohol met medeweten van de ouders. Je zou dan ook de conclusie kunnen trekken dat het verhogen van de leeftijd naar 18 jaar faliekant mislukt is, in plaats van nieuwe boetes bedenken. Maar ja, er moet wat te verbeteren blijven natuurlijk.”

Reactie Mark Buijs

Burgmeester Buijs reageert enthousiast op zijn nominatie: “Ik ben zeer vereerd met deze nominatie en vind het vooral heel erg leuk dat deze keuze door jongeren is gemaakt. Ik hoop dat ik ook in de toekomst de jongeren kan blijven inspireren om mee te doen, want het is hun toekomst en dat is van groot belang.” Aan het eind van het jaar maakt de Tienerpartij bekend wie Oosterhouts Politicus van het Jaar wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen