Verplaatsing buurtbushalte lijn 226 Vlindervallei

Foto: Publiek domein

Per 14 december wordt de buurtbushalte van lijn 226 verplaatst van het Oranjetipje naar de Koninginnepage in de wijk Vlindervallei.

Verkeersveiligheid

De verplaatsing van halteplaats is op verzoek van de buurtbusvereniging. De halteplaats aan het Oranjetipje ligt namelijk op een schoolroute van en naar de basisschool De Pionier. Hierdoor is het op diverse tijdstippen druk in de straat. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid heeft de buurtbusvereniging verzocht de busroute te wijzigen. De buurtbus rijdt voortaan vanaf de rotonde Wilhelminalaan, via de Vlinderlaan en de Koniginnenpage naar de Lage Molenpolderweg. De halteplaats voor de buurtbus 226 ligt vanaf 14 december dus aan de Koninginnenpage. In de tegenrichting blijft de route van de buurtbus ongewijzigd.

Nieuwe buurtbushalte

De nieuwe halteplaats in de Koniginnenpage ligt ter hoogte van de woning met huisnummer 20. De inrichting van de straat blijft ongewijzigd. Er komt alleen een haltepaal in het trottoir. De buurtbus stopt langs de trottoirband, wanneer reizigers in/uit willen stappen op deze locatie. Dus niet altijd. De buurtbus 226 verzorgt de verbinding tussen Den Hout en Oosterhout Zuid en rijdt van maandag t/m zaterdag tussen ca 7.00 uur en 19.00 uur. In deze periode rijdt de buurtbus één maal per uur de route door de Vlindervallei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen