Zanggroep Cadans geeft prachtig kerstconcert in Vredeskerk

Cadans in 2019
Cadans in 2019
Foto: Jan Douma

Afgelopen zaterdag gaf Zanggroep Cadans met gelegenheidskoor Amici Musicali een prachtig kerstconcert in de Vredeskerk.

Zanggroep Cadans

De hele middag werd er hard gewerkt. Niet alleen om de Vredeskerk in de juiste sfeer te brengen, daar was niet zoveel voor nodig. Er werd vooral ontzettend hard gerepeteerd. Voor de zoveelste keer. ’s Avonds bleek dat dit zijn vruchten had afgeworpen. Het concert werd praktisch feilloos uitgevoerd en de foutjes, die er toch altijd tussendoor sluipen, werden door het publiek amper gemerkt.

De ‘klokken van Arnemuiden’

Jan Sjoerd van der Vaart, die het prachtige oude orgel bespeelde, verraste bovendien eenieder met het stuk Preludium 5 gearrangeerd door Matthias van den Gheyn op de beiaard. Een instrument dat je anders alleen hoort vanuit de klokkentoren van de Sint Jan, maar nu was het zo vlakbij, dat je ook het geluid van het houten geraamte en stokken kon ervaren. Ook liet hij ‘de klokken van Arnemuiden’ horen. Een klokkenstoel met een aantal bellen die in Arnemuiden zijn gemaakt en nu in onze Oosterhoutse kerk staat.

Gelegenheidskoor Amici Musicali

Het strijkersensemble gaf ons een cadeautje met een hele mooie uitvoering van Morgenstimmung van Edvard Grieg en Arrival of the Queen of Sheba van Händel. Met René van Assche op de piano begeleidde het ensemble ook de kerst- en winterliedjes van het koor, dat al tien jaar onder leiding staat van Niels Loose. Voor de afwisseling in het concert zorgde Ronald Tichelaar met zijn gelegenheidskoor Amici Musicali en combo. Iets heel anders; het Argentijns stuk Navidad Nuestra van Ariel Ramirez, dat het Kerstverhaal bezingt. Het werd gelukkig van tevoren nog even uitgelegd, want Spaans is niet de sterkste kant van de meeste toehoorders. Al met al was het een fantastisch concert, waar iedereen van heeft genoten, dit bleek uit de vele complimenten op de “after party” onder het toepasselijke genot van een beker glühwein of warme chocomel in De Beuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen