Thijmen zamelt bijna 1500 euro in voor Villa Pardoes

Foto: Curio Effent

Een week lang beleefde de 12-jarige Thijmen Staal een onvergetelijke vakantie op Villa Pardoes toen hij ernstig ziek was. Thijmen wil nu hij beter is graag iets terugdoen. Op zijn school Curio Effent startte de eerstejaars een inzamelingsactie die veel bijval kreeg en een mooi bedrag opleverde: 1488,25 euro. Oosterhout Nieuws vroeg zijn klasgenoten Floor Martens en Laura van Gils er dit artikel over te schrijven.

door Floor Martens en Laura van Gils

Operatie van 20 uur

De schrik was immens toen bij Thijmen een hersentumor werd vastgesteld. “Een lange operatie was nodig, het was ook een grote tumor. Men dacht dat het tien uur zou duren. Het werden er twintig …!” De spanning bij de wachtende gezinsgenoten liep op, de opluchting en ontlading erna was enorm: “Het was een geslaagde operatie, de tumor was succesvol verwijderd!’ lacht Thijmen nu. Een periode van revalidatie begon waarbij Thijmen ‘weer opnieuw moest leren lopen, fietsen, traplopen – ja, bijna alles. Maar nu gaat het goed hoor”, verzekert hij ons.

Onvergetelijke vakantie

Een verrassing was dat Thijmen met zijn hele gezin voor een gratis vakantie terecht kon bij Villa Pardoes. Dit is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. Op het terrein van Villa Pardoes staan 12 bungalows die plaats bieden voor 600 gezinnen per jaar. “Om even niet aan je ziekte te hoeven denken, leuke dingen ondernemen”, legt Thijmen uit. En dat deden ze op Attractiepark Toverland, Safaripark Beekse Bergen én natuurlijk de Efteling. Onze bungalow stond dicht achter de Python. Het was echt een onvergetelijke vakantie.”

Sponsoracties

Samen met Cas, een vriend die hij op de Villa leerde kennen en zijn broer Merijn, zamelt Thijmen inmiddels geld in voor dit prachtige doel. Aan ideeën geen gebrek. In de hal van zijn school Curio Effent is wekenlang een door docenten gebouwd glazen huis gebouwd waar men via ‘een schoorsteen’ flessen in kon gooien. Het statiegeld is voor Villa Pardoes. “Daarnaast verkopen we voedsel voor vogels en de opbrengst van het schoolfeest wordt ook hieraan besteed. En meneer Moonen, onze leraar Engels, heeft ontzettend veel ingezameld met een eigen sponsorloop.” Thijmen is dan ook apetrots met het eindresultaat van Curio Effent: 1488,25 euro. Daar komen de donatie op de website van Villa Pardoes nog bij, zo vertelt Thijmen enthousiast. “Dat kan iedereen natuurlijk blijven doen!”, knipoogt hij. Ook jij kunt je steentje bijdragen en een gift doen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen