Word mede-eigenaar van de zonnepanelen op de brandweerkazerne

Foto: ONE

ONE heeft een nieuw zonneproject voor Oosterhouters die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen en toch geld willen besparen.

Zonnepanelen op de brandweerkazerne

Jij kunt als Oosterhouter meedoen aan een aantrekkelijke actie van energiecoöperatie Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en de gemeente Oosterhout. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne beschikbaar voor een zonnepanelen-postcoderoosproject. Eigenaren en huurders die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen kunnen via deze ‘postcoderoos-aanpak’ toch meedoen aan de energietransitie, vermindering van CO2 uitstoot én geld besparen op hun energierekening. Dit project is specifiek voor alle inwoners en ondernemers in de postcodes 4901, 4902, 4904, 4905, 4906, 4907, 4908, 4911, 4912, 4921, 4924, 4931 of 4941.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Voor ongeveer 300 euro kun je als inwoner of ondernemer in een van de deelnemende postcodes een aandeel nemen in het zonnedak op de brandweerkazerne. Daarmee kun je 15 jaar lang de opbrengst in kilowattuur van dat aandeel verrekenen met de dan geldende energiebelasting die je betaalt. Daarmee behaal je een rendement van ongeveer 6,5 procent. Het is ook mogelijk meerdere aandelen te kopen van het zonnedak. De genoemde opbrengst geldt overigens alleen als je 15 jaar in je huis blijft wonen. Bij verhuizing kun je je aandeel overdragen aan nieuwe bewoners of aan andere bewoners in de aangewezen postcodegebieden. Als je binnen het postcodegebied verhuist kunt je uiteraard je aandeel gewoon houden.

Duurzame toekomst voor Oosterhout

“Wij stellen graag ons brandweerkazerne dak beschikbaar”, zegt wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen. “Dit project draagt bij aan de klimaatdoelstellingen die we als land en gemeente willen halen. 49 procent vermindering van CO2 uitstoot in 2030 en 95 procent reductie in 2050. Zo bouwen we samen aan een leefbaar en duurzaam Oosterhout voor de toekomst. Onze vaste partner hierbij is de energiecoöperatie Oosterhout Nieuwe Energie.” Voorzitter Bart van Nies van ONE sluit hierbij aan. “Door onze krachten te bundelen met de gemeente kunnen ook inwoners meeprofiteren en geld besparen op hun energierekening. Zelfs als ze geen dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen. Vandaar dat we nu gestart zijn om de interesse voor dit project te peilen.”

Meer informatie

Voor meer informatie kun je elke tweede en laatste zaterdag van de maand terecht bij het Duurzaam Informatie Punt van ONE in de Arendstraat 11a. Je kunt ook ook kijken op de onderstaande link of hier direct doorgeven dat je interesse hebt in dit zonnepanelenproject.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen