Unieke samenwerking tussen H19 en Film op Locatie

Foto: Screenshot Blinded by the light

Vanaf 11 februari zal er bij H19 maandelijks een film worden vertoond over een andere kunstdiscipline. De eerste is ‘Blinded by the Light’.

Film op Locatie bij H19

Zangdocent Cora de Wit van H19 is een vaste bezoeker van Film op Locatie, dat begin 2019 werd opgericht. Het filminitiatief vertoont veelal art-house films op bijzondere locaties die bijdragen aan de beleving van de film. Dat wilde Cora ook graag bij haar op de Heuvel. En dus kun je vanaf 11 februari maandelijks op dinsdagavond naar de film bij H19. Het thema van de film komt overeen met steeds een andere cursus die bij H19 wordt verzorgd.

Filmserie op dinsdagavond

Tijdens het gesprek met programmeur Simone Leijten van Film op locatie werd als snel een lijst samengesteld van mooie dansfilms, films over fotografie, een koor, een bekende kunstenaar. Aan ideeën geen gebrek! Cora ging op zoek naar vakdocenten binnen haar organisatie die de film konden inleiden. Ook zij kwamen nog met filmtips binnen hun vakgebied en zo ontstond een programma van zes films. De films worden maandelijks vertoond op dinsdagavond in de theaterzaal van H19 met misschien nog een uitstapje naar een andere ruimte in het mooie pand. “Want een dansfilm zou toch eigenlijk in de balletzaal gedraaid moeten worden en een film over kunst op de zolder tussen de schildersezels,” aldus Simone.

Bruce Springsteen

De eerste film –Blinded by the light– staat gepland op dinsdag 11 februari om 19.30 uur bij h19 op de Heuvel. Het is een verhaal gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Een verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. We zien Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, vindt Javed hierin een uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Naast deze eerste film staan nog op de agenda: 17 maart Visages Villages (Fotografie), 21 april Woman in Gold (Beeldende kunst), 19 mei And then we danced (Dans), 9 juni Fisherman’s Friends (Koor) en 7 juli De belofte van Pisa (Muziek).

Meer informatie

Er zijn per filmvertoning 45 kaarten beschikbaar en de films worden vertoond bij H19 aan de Heuvel 19. Kaarten kosten 10 euro oer stuk en via de link onderaan dit artikel kun je ze direct bestellen. Je wordt op een filmavond om 19.30 uur verwacht en onder het genot van een kop koffie of thee zal een vakdocent van H19 een inleiding geven bij de film. Deze wordt vervolgens zonder pauze gedraaid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen