Beste zachte kaas van Nederland komt uit Oosterhout

Foto: Zuivelboerderij De Driehoek

Tijdens een zuilvelkeuring is de Benedictus roodflorakaas van Zuivelboerderij de Driehoek uitroepen tot lekkerste zachte kaas van Nederland.

Drie keer prijs

Afgelopen donderdag was de prijsuitreiking van de Nationale Cum Laude wedstrijd voor de beste kaas en zuivel van het land in Bodegraven. Tijdens de keuring werden meer dan 300 kazen en 100 zuivelproducten gekeurd van producenten uit het hele land. De keurmeesters kozen in diverse rubrieken een winnaar. Zuivelboerderij de Driehoek naast de St. Paulusabdij wist hierbij in drie categorieën de eerste prijs te veroveren. De Oosterhoutse kaasboer maken ze de lekkerste jong belegen, oude en roodflora boerenkaas.

Overall prijs

Ook waren er 2 overall prijzen te winnen, één voor beste goudse kaas en één voor beste zachte kaas of zuivel. Hierbij werden alle categoriewinnaars nogmaals gekeurd, ditmaal door prominenten in de kaasbranche. En ook hierbij scoorde de Oosterhoutse zuivelboerderij.  De Benedictus roodflora kaas mag zich een jaar lang beste zachte kaas van Nederland noemen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen