Platform Duurzame Oosterhoutse ondernemers van start

Foto: Gemeente Oosterhout

Het nieuwe platform voor duurzame Oosterhoutse ondernemers heeft haar eerste bijeenkomst gehad met 18 ondernemers in het Stadhuis.

Duurzame toekomst

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen is blij met de opkomst: “Het is heel goed dat ondernemers zich voorbereiden op de duurzame toekomst van Oosterhout en hun krachten bundelen om het verschil te maken. De ontwikkelingen gaan razendsnel, ondernemers kunnen met dit plat-form samen in actie komen om kansen te grijpen en hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat.”

Thema’s

De ondernemers zijn in 5 werkgroepen aan de slag gegaan met de thema’s:

  • Duurzame energie opwekken met zon en wind;
  • Biobased en cradle tot cradle ondernemen, van afval naar grondstof;
  • Verduurzaming industriële wagenparken;
  • Innovaties in de duurzaamheid;
  • Verduurzaming vastgoed.

De werkgroepen zijn samengesteld uit (vertegenwoordigers van) ondernemers in Oosterhout, waarbij een goede verdeling tussen soorten bedrijven belangrijk is. Nu waren er ondernemers uit de procesindustrie, logistiek, (s-)maakbedrijven, grootbedrijf, midden- en kleinbedrijf en van ver-schillende locaties: Vijf Eiken, Everdenberg, Statendam en Weststad.

Versnelling in bestaande initiatieven

Het doel is om een versnelling te krijgen in bestaande initiatieven bij individuele bedrijven. Daar-naast is het van belang voldoende organisatiekracht en innoverend vermogen aan te spreken. In april zullen de eerste resultaten van de werkgroepen bekend worden. Maar al tijdens de eerst avond ontstonden er mooie combinaties en inzichten. Het platform is ontstaan uit een oproep tijdens het Oosterhouts Duurzaamheidsevent voor ondernemers op 8 oktober 2019. Tijdens dit event hebben ruim 40 ondernemers zich gemeld om een bijdrage te gaan leveren aan invulling van de ambities voor verduurzaming van de samenleving en de energietransitie. Ondernemers die zich willen aansluiten bij het Platform voor Duurzame Oosterhoutse ondernemers kunnen zich melden bij [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen