Aantal officiële coronabesmettingen in Oosterhout stijgt naar 5

Foto: Pixabay License / guvo59

Volgens de cijfers van het RIVM zijn er sinds zaterdag 176 nieuwe mensen positief getest op het coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135, waarvan 5 in de gemeente Oosterhout.

Landelijk 20 overleden patiënten

Sinds zaterdag zijn er 8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar, zo meldt het RIVM. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu landelijk 20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn er in het hele land 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Extra maatregelen voor Brabant?

Aan het einde van de ochtend werd gemeld dat er om 14.15 uur een persconferentie zou zijn waarin de burgemeesters van Tilburg, Eindhoven en Den Bosch mogelijk extra maatregelen voor Brabant zouden afkondigen. Deze persconferentie werd afgeblazen omdat het kabinet later vandaag met meer mededelingen zal komen. Mogelijk worden er dan aanvullende maatregelen bekendgemaakt. Inmiddels meldt de NOS op haar website dat landelijk alle scholen vanaf morgen gesloten zullen blijven.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen