Speciale thuisopdrachten voor buitenles weg van iPads en laptops

Foto: PR IVN Natuureducatie

Bijna 2.800 scholen hadden zich aangemeld voor de Nationale Buitenlesdag, maar dat kan door het corona-virus helaas niet doorgaan.

Eigen Buitenlesdag

Vandaag hadden de scholieren van bijna 2.800 scholen hun Buitenlesdag moeten hebben. Door corona gaat dat helaas niet klassikaal door. Maar het wordt vandaag prachtig weer en dus kunnen de kinderen ook vanuit huis de Buitenlesdag volgen. IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen de kinderen dan ook op om lekker naar buiten te gaan. Maar natuurlijk wel op gepaste afstand!

Buiten les is gezond!

Het virus vraagt veel van iedereen. Een nieuwe manier van (thuis)werken of leren. En daarnaast vallen sport, vakanties en uitjes opeens weg. Door buiten te leren zijn kinderen even in een andere omgeving aan de slag. Weg van de laptops en iPads. Dat werkt stimulerend en is vooral ook leuk! Via de speciale website onderaan dit artikel zijn een hoop thuisopdrachten en een deel van de buitenlessen van Buitenlesdag beschikbaar. Opdrachten die kinderen zelf (met hun ouders) buiten kunnen uitvoeren.

Leuk en ontspannend

De organisatie van de Buitenlesdag hoopt zo leerkrachten of ouders te helpen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod. Buitenlessen brengen kinderen in beweging in de buitenlucht. Door buiten te zijn maak je vitamine D aan. Ook vanaf het balkon of in de tuin. Zelfs een hele kleine hoeveelheid zonlicht is al genoeg. En buiten zijn en bewegen werkt ook nog eens ontspannend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen