Kookclub LCC en hobbykok Danny Koreman koken samen voor Coronahulp Oosterhout

Danny (L) in de keuken van LCC
Danny (L) in de keuken van LCC
Foto: Kookclub LCC

Al weken lang kookt Danny Koreman vrijwillig iedere dag volledige maaltijden voor mensen die in deze zware tijden niet zelf kunnen koken.

Hobbykok Danny Koreman

Danny Koreman is in het dagelijks leven Maître Fromager bij zijn eigen bedrijf Etxea. Hij geeft daarmee buiten de coronatijd advies en proeverijen over/met kaas, thee, charcuterie en wijn. Maar door de crisis is de horeca gesloten en zocht hij een manier om zijn steentje bij te dragen binnen Oosterhout. Dus is hobbykok Danny sinds het begin van de coronaperiode iedere dag volledige maaltijden aan het koken. Hij geeft deze weg aan mensen die het in deze zware tijden goed kunnen gebruiken. Zo kookt hij bijvoorbeeld voor mensen die in de zorg werken en die na een loodzware werkdag nog voor hun gezin of voor zichzelf een maaltijd moeten klaarmaken.

Professionele keuken

Tot twee weken geleden kookte hij de maaltijden bij hem thuis in zijn eigen keuken op een 4 pits gasstelletje, klein aanrechtje en beperkte werkruimte. Het gebrek aan ruimte en keukenfaciliteiten maakte dat hij regelmatig tot diep in de nacht de maaltijden stond te bereiden. Een bestuurslid van kookclub LCC kreeg ‘lucht’ van het mooie initiatief van Danny en na overleg werd besloten om alle keukenfaciliteiten onbeperkt aan hem beschikbaar te stellen. De kookgroepen en kooksessies voor niet-leden liggen immers toch voorlopig stil. Danny beschikt nu dus over de professionele restaurantkeuken van LCC en kan zo nog makkelijker de dagelijkse maaltijden verzorgen. Een mooi initiatief, waarvoor Danny inmiddels ook als eerste Oosterhouter de onderscheiding ‘Lach van Oosterhoutvoorelkaar’ heeft mogen ontvangen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen