Eindelijk weer open: onderwijs op anderhalve meter bij het Frencken

Foto: Frencken College

Na elf weken ‘onderwijs op afstand’ is het eindelijk zover: het Mgr. Frencken College aan de Slotlaan gaat op 2 juni weer open!

Van digitaal naar klaslokaal

Meteen na de sluiting halverwege maart is het onderwijs digitaal voortgezet. “Ook al zijn we er al behoorlijk aan gewend, we zijn ontzettend blij dat we dit schooljaar ‘live’ mogen afronden. Onderwijs is naast inhoud ook interactie in levenden lijve tussen docent en leerling; die verdiepingsslag is belangrijk om weer te kunnen maken. Ook op anderhalve meter kan dat.” zo vertelt een opgeluchte Rector Pharaïlda Kokke. “We hebben het bericht van de regering dat we weer open kunnen met beide handen aangegrepen. Natuurlijk is het een flinke uitdaging geweest om het best mogelijke scenario te bepalen hoe we dat praktisch zouden gaan aanvliegen. Goed overleg met docenten, leerlingen en alle andere medewerkers en betrokkenen heeft ervoor gezorgd dat we dit schooljaar echt ook op school kunnen gaan afronden.”

Belangrijke contacttijd

Er zijn nog zes weken te gaan dit schooljaar, waarin er drie lesweken zijn, twee toetsweken en een laatste afrondende week. Pharaïlda Kokke: “Ik ben trots op wat we afgelopen periode met zijn allen hebben bereikt en nu verheugd dat we echt opengaan. De lessen op school zijn van aanvullend belang ter voorbereiding op de laatste toetsweken. Ook is het een feest om iedereen weer live te ontmoeten. Tegelijkertijd is het spannend hoe de inachtneming van de RIVM-richtlijnen en het VO-veiligheidsprotocol in de praktijk werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het samen goed voor elkaar gaan krijgen.”

Op naar een goede afloop

Dinsdag 2 juni komen de eerste halve groepen op school voor mentorgesprekken. Er zal veel te bespreken zijn over afgelopen periode! Achter de schermen worden de laatste puntjes op de i gezet wat betreft de veilige routes, indelingen van de lokalen, de nieuwe roosters en alle veiligheidsregels en richtlijnen. “Er is hard gewerkt om dit schooljaar zo persoonlijk en prettig mogelijk af te sluiten voor iedereen. We kijken er daarom extra naar uit!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen