Museum Oud Oosterhout ook weer (beperkt) open

Foto: Brabants Museum Oud Oosterhout

Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg gaat de deuren op dinsdag en zondag weer beperkt openstellen voor publiek.

Oud Oosterhout is weer open!

Het Brabants Museum Oud Oosterhout is de afgelopen periode verplicht dicht geweest tijdens de lock-down periode. Nu Nederland langzaam weer van het slot gaat, is het ook voor Oud Oosterhout tijd om te ontwaken uit de winterslaap. Normaal gesproken zou het zomerseizoen feestelijk zijn gestart, maar dat zat er dus het afgelopen voorjaar even niet in. Maar vanaf vandaag kun je het miniatuur Oosterhout uit het begin van de vorige eeuw weer bezoeken. Je dient wel vooraf te reserveren via de link onderaan dit artikel en je kunt voorlopig alleen op dinsdag en zondag terecht. En uiteraard alleen wanneer je geen corona-verschijnselen hebt.

Miniatuurhuisjes

In het museum word je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan 270 miniaturen opgesteld.  Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij.

Meer informatie

Je vindt Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg 129, naast Restaurant Paradijs. Parkeren is gratis. Voorlopig dus geopend op dinsdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur en je dient vooraf te reserveren via de onderstaande link.

Museum Oud-Oosterhout weer open vanaf 2 juni

Museum van Boven. Met dank aan @Maarten Zuur

Geplaatst door Brabantsmuseum Oud Oosterhout op Maandag 1 juni 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen