Nieuwe website over leven in Verpleeghuis Volckaert

Foto: levenbijvolckaert.nl

Hoe ziet het leven er in een verpleeghuis uit? Je kunt het via de website levenbijvolckaert.nl allemaal virtueel meemaken.

Binnenkijken in een verpleeghuis

Voor toekomstige cliënten en mantelzorgers heeft Volckaert een speciale website ontwikkeld met informatie over het leven in een verpleeghuis. Volckaert: “Geïnteresseerden kunnen zich zo beter oriënteren op een verpleeghuis, zijn nauwer betrokken bij de keuze die ze hierin maken en krijgen letterlijk een rondleiding in de locatie vanaf hun eigen keukentafel. Bij het ontwikkelen van deze website hadden we nooit kunnen bedenken dat alle locaties opeens gesloten zouden zijn en dat we, vanwege de maatregelen, moeten werken met een bezoekregeling. De nieuwe website zorgt er voor dat we nu in corona-tijd virtueel open blijven.”

Buurstede in wijk Oosterheide

De eerste locatie die getoond wordt is Buurstede 15 in de wijk Oosterheide. In dit verpleeghuis wonen circa 100 mensen met dementie. Volckaert: “De website zal hier als pilot worden ingezet en op termijn worden doorontwikkeld voor meer locaties. De speciale website heeft een eenvoudig ontwerp in de vorm van een boekje. De indeling is gemaakt in thema’s die passen bij de cognitieve behoeften en wensen van de toekomstige bewoners. Er is gekozen voor weinig tekst en meer afbeeldingen, foto’s en een video. De inhoud is informatief en kan als gespreksstarter dienen wanneer mensen zich oriënteren op een verpleeghuis of zich willen voorbereiden op de verhuizing naar Buurstede 15.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen