Bewonersorganisatie Schrijversbuurt stuurt brandbrief aan gemeente

Foto: Bewonersorganisatie Schrijversbuurt

De bewonersorganisatie Schrijversbuurt in de wijk Oosterheide overweegt te stoppen als zij op 1 juli zonder buurtcoach verder moeten.

Brief bewonersorganisatie

Per 1 juli loopt het contract van de huidige buurtcoach Leo van Gerven af en het ziet er naar uit dat de Schrijversbuurt dan zonder buurtcoach verder zal moeten. In een brandbrief aan de gemeente uit de bewonersorganisatie haar zorgen en geeft het aan te overwegen om ook per 1 juli te stoppen als er geen passende oplossing wordt gevonden. Volgens voorzitter Adrie van Mierlo van de bewonersorganisatie zou dit een slechte beurt zijn voor zowel de buurt als voor de gemeente Oosterhout. Van Mierlo: “De gemeente laat niets van zich laat horen, ondanks de toezegging dat er tijdig gezocht zou worden naar ondersteuning.”

‘Probleembuurt’

Van Mierlo: “De Schrijversbuurt heeft het stempel van een probleembuurt en dat is zeer tegen de zin van de betrokken bewoners. Dankzij de hulp van buurtcoach Leo van Gerven vormden zij enkele jaren geleden een buurtorganisatie die met activiteiten mensen samenbrengt en zich met hen sterk maakt voor een sociale, schone en veilige buurt. Een buurt waarin het fijn is om te wonen en samen te leven. De handen uit de mouwen steken kunnen zij als geen ander. Maar voor papierwerk, juridische procedures en netwerken, is de hulp van een onafhankelijke buurtcoach onmisbaar.”

Uitnodiging burgemeester

De bewoners exact wat zij nodig hebben: een buurtcoach die vooral heel goed luistert, dingen voor elkaar krijgt, deuren opent en de weg kent binnen formele instanties. Van Mierlo nodigt daarom burgemeester Mark Buijs uit om met de bewonersorganisatie om de tafel te gaan. “De gemeente heeft het al geruime tijd over plannen om buurtgestuurd te werken en ambtenaren die de wijken in moeten. Als het aan de Schrijversbuurt ligt blijft het niet bij mooie woorden maar gaat er nu echt wat veranderen. En het liefst voor 1 juli.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen