Maandag wordt gestart met sloop voormalige basisschool De Rietgors

Foto: Google Streetview

Vanaf maandag 20 juli starten de sloopwerkzaamheden van het voormalig schoolgebouw De Rietgors aan de Willem Dreeslaan 3 in de wijk Dommelbergen. Vanwege de oude staat van het gebouw en het voorkomen van overlast heeft het college van B&W besloten het schoolgebouw per direct te slopen.

Start sloop

Het schoolgebouw is tot eind mei in gebruik geweest door de naastgelegen basisschool De Duizendpoot. Vanwege de nieuwbouw van enkele klaslokalen aan De Duizendpoot is het niet langer noodzakelijk De Rietgors te behouden. De werkzaamheden bestaan uit het ontmantelen van het schoolgebouw en het verwijderen van het speelplein en de omheining. Voordat de sloop van het gebouw start, wordt het aangetroffen asbest uit het gebouw verwijderd.

Beperkte overlast

De sloopwerkzaamheden zijn bewust in de grote vakantie gepland om overlast voor de schoolkinderen van De Duizendpoot tot een minimum te beperken. Als alle werkzaamheden volgens planning gaan, zijn ze voor de start van het nieuwe schooljaar afgerond. Het vrachtverkeer is afkomstig vanaf de Oostpolderweg en rijdt richting de Willem Dreeslaan naar het schoolgebouw. Aan de zijde van De Rietgors wordt gekeerd en wordt dezelfde route terug gereden naar de Oostpolderweg.

Inrichting vrijgekomen terrein

Nadat het schoolgebouw is gesloopt en de verharding en het hekwerk geheel is verwijderd wordt het vrijkomen terrein ingezaaid met gras. Ca. 400 m2 van het vrijkomende terrein van De Rietgros wordt toegevoegd aan de speelplaats van De Duizendpoot. De gemeente onderzoekt de komende periode samen met Thuisvester de mogelijkheden om kleinschalige innovatieve en flexibele woonvormen te plaatsen op het vrijkomende terrein. Daarnaast wordt samen met de omgeving gekeken naar de invulling van het overige terrein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen