Gratis orgelconcert ‘à l’improviste’ van Celis Dekker in St. Jansbasiliek

Foto: Celis Dekker

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 18 juli wordt verzorgd door Celis Dekker, de vaste organist van de gereformeerde Kerk in Almkerk. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Derde gratis Marktconcert

Het derde Marktconcert wordt verzorgd door Celis Dekker uit Almkerk. Celis was al meerdere malen met succes te gast in de Basiliek. Al meer dan 50 jaar is hij de organist van de gereformeerde kerk te Almerk. Hij kan daarom met recht de nestor van de Marktconcertserie worden genoemd. Zijn grote passie is het improviseren op het orgel. Maar improviseren zonder studie en voorbereiding leidt vaak tot onsamenhangend muzikaal ‘behang’ en “daar zit niemand op te wachten”, aldus concertgever Celis Dekker.

‘à l’improviste’

Om zich verder in de improvisatiekunst te bekwamen volgt hij daarom al enige jaren improvisatieles bij de bekende Duitse organist/improvisator Wolfgang Seifen (Berlijn/Kevelaer). Uiteraard zal Celis ook tijdens dit Marktconcert gaan improviseren en speelt hij enige stukken van zijn leraar Wolfgang Seifen. Daarnaast vrolijke en meditatieve werken o.a. van Feike Asma, Ambroise Thomas, Arthur Rubinstein en de grote Bach.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen