Help jij KWF Kankerbestrijding met de jaarlijkse collecte?

Foto: KWF Kankerbestrijding

In de eerste week van september is het weer nationale collecteweek voor KWF Kankerbestrijding. In Oosterhout is een tekort aan wijkhoofden en collectanten. Help jij een handje mee?

Collectanten en wijkhoofden

Door de aanhoudende coronacrisis zijn er vele sponsorevenementen afgelast waardoor KWF miljoenen euro’s misloopt dit jaar. Terwijl dat geld juist zo hard nodig is! Heb jij een paar uur over in de eerste week van september en wil jij je een paar uurtjes in zetten voor het goede doel? KWF Oosterhout is hard op zoek naar collectanten en wijkhoofden, voor zowel de stad als Den Hout, Dorst en Oosteind. Je kunt al collecteren vanaf 1 straat maar meer straten heeft natuurlijk de voorkeur.

Feiten & cijfers

Hoewel de overlevingskansen stijgen, is kanker nog altijd doodsoorzaak nummer 1. Enkele feiten en cijfers:

  • 1 op de 3 mensen krijgt kanker;
  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker;
  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu;
  • KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland;
  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken;
  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro.

KWF Kankerbestrijding

KWF werkt aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Collecteer je of geef je geld aan KWF? Dan maak je deze nieuwe doorbraken mogelijk. Hierdoor overleven patiĆ«nten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiĆ«nten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 64%. Door innovatie en techniek kunnen we nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Geef je daarom op als collectant of wijkhoofd in Oosterhout en stuur een mailtje met je naam en contactgegevens naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen