Ga deze zomer goed voorbereid op reis

Foto: Pixabay License / Skitterphoto

Voor wie deze zomer buiten Nederland op vakantie gaat, luidt het advies om wijs op reis te gaan. Bereid je goed voor en informeer jezelf. Leef ook in het buitenland de regels na die in Nederland gelden: heb je klachten? blijf thuis en laat je testen, houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en was vaak uw handen. Als lokale regels strenger zijn, dan gelden deze.

Reizen binnen Europa

Sinds 15 juni kunnen we buiten Nederland op vakantie naar landen die ‘geel’ gekleurd zijn. De ‘gele’ kleur betekent dat de gezondheidsrisico’s in deze landen vergelijkbaar zijn met die in ons land. Nederlanders zijn in die landen welkom. Houd de website onderaan dit artikel in de gaten voor het meest actuele reisadvies. Ook tijdens je vakantie.

Reizen buiten Europa

Reizen buiten Europa wordt afgeraden om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken. De reisadviezen voor landen buiten Europa blijven daarom voorlopig oranje. Dat wil zeggen: ga er alleen heen als het echt niet anders kan. Ga je toch en kom je terug in Nederland, dan is het dringende advies om meteen thuis 2 weken in quarantaine te gaan.

Toeristen in Nederland

Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land, mogen deze zomer naar Nederland komen. Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen