Ieder kind een fiets met het ANWB Kinderfietsenplan

Foto: ANWB Kinderfietsenplan

Wist je dat er in een derde van de Nederlandse huishoudens één of meerdere fietsen ongebruikt in de schuur staan? En dat terwijl het hebben van een fiets voor 1 op de 9 kinderen niet vanzelfsprekend is. Dit is de reden dat de ANWB in 2015 het Kinderfietsenplan is gestart.

ANWB Kinderfietsenplan

Een fiets is meer dan een vervoersmiddel. Voor kinderen van 8 tot 18 jaar oud is fietsen een manier om mee te doen, vrijheid te voelen en de wereld te ontdekken. Helaas is het aanschaffen van een fiets voor 1 op de 9 kinderen veelal een te dure, onmogelijke uitgave. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets om op die manier mee te kunnen doen in de maatschappij. Om die reden zijn zij in september 2015 met het Kinderfietsenplan gestart. Met dit initiatief zamelt de ANWB fietsen in, knappen ze met behulp van vrijwilligers op in werkplaatsen door heel Nederland en ze zorgen er via partners zoals Stichting Leergeld voor dat ze op de juiste plek terechtkomen.

Doneer jouw fiets

Heb jij één of misschien wel meerdere fietsen die je kunt missen? En is deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer deze aan het ANWB Kinderfietsenplan zodat ieder kind veilig op de fiets naar school toe kan. Voor deze actie wordt gezocht naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8-18 jaar (24, 26 of 28 inch wielmaat). Normale stadsfietsen, dus geen mountainbikes, elektrische fietsen, vouwfietsen, racefietsen, tandems of fietsen met een derailleur. De fietsen die worden gedoneerd worden opgeknapt of gedemonteerd waarbij nog bruikbare onderdelen worden hergebruikt. Zo krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen uiteraard aan alle voorwaarden voor een veilige fiets!

Fietsinzamelpunt

Je kunt je gebruikte fiets voor het ANWB Kinderfietsenplan inleveren bij een van de 30 fietsinzamelpunten door heel Nederland. In Oosterhout is dat de defietsreparatiewinkel.nl aan de Nachtegaalstraat 18 in de wijk Strijen. Inzamelpunten zijn te herkennen aan een deursticker met de tekst: “Trotse partner van het ANWB Kinderfietsenplan.” Lukt het je niet om naar één van de inzamelpunten te gaan? Geen probleem. Je kunt je fiets ook aanmelden via de link onderaan dit artikel, dan komt een vrijwilliger de fiets bij je thuis ophalen. Nadat je je fiets hebt aangemeld ontvang je van het ANWB Kinderfietsenplan en e-mail met de te verwachten ophaaltermijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen