Wijkagent Nardy Kapitein op 60-jarige leeftijd overleden

Foto: Politieteam Dongemond

Donderdag is Nardy Kapitein, de voormalige wijkagent van Slotjes-Midden, op 60-jarige leeftijd overleden aan de Ziekte van Kahler.

Nardy Kapitein overleden

Op de Facebookpagina van het Politieteam Dongemond lezen we het volgende bericht: “Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat collega Nardy Kapitein op 60-jarige leeftijd is overleden. Hij leed al geruime tijd aan de ziekte van Kahler. Nardy begon in 1978 bij de gemeentepolitie Breda en werd in 1983 hoofdagent. In 1989 stapte hij over naar de recherche en vervulde daarnaast taken als tactisch coördinator RBT en hulpofficier van justitie. Na de grote reorganisatie in 1993 kwam hij te werken in team Breda Zuid-Oost en werd hij brigadier. In 2004 begon Nardy als wijkagent Alphen-Chaam in datzelfde team, tot hij in september 2009 vertrok naar team Oosterhout waar hij wijkagent werd in de wijk Slotjes.

Ziekte van Kahler

Eind 2011 sloeg het noodlot toe en werd bij hem de ziekte van Kahler vastgesteld. Hij liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Bij de vorming van de nationale politie in 2014 werd hij geplaatst op basisteam Dongemond. Helaas moest Nardy uiteindelijk de keuze maken te stoppen als wijkagent op straat. Hij begon toen met het geven van verkeersadviezen en werkte in 2019 nog vierhonderd verkeersbesluiten af. Het hele team leefde met hem mee toen de ziekte in het voorjaar opnieuw toesloeg. Wij verliezen in Nardy een zeer betrokken collega met een groot doorzettingsvermogen. Een collega die als wijkagent op zijn twitteraccount duizenden volgers had.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen