Ruim 90.000 euro voor 40 extra groene parkeerplaatsen in Santrijngebied

Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente gaat geld beschikbaar stellen voor de aanleg van 40 extra groene parkeerplaatsen in het Santrijngebied.

Ruim 90.000 euro

Het college heeft de raad voorgesteld om vanuit de onderuitputting van de uitvoeringsplanning 2020 beleidsterrein Openbare Ruimte 90.000 euro beschikbaar stellen voor de aanleg van 40 extra groene parkeerplaatsen in het Santrijngebied. In het definitieve ontwerp was rekening gehouden met 80 groene parkeerplaatsen, de gemeente heeft dit aantal verhoogd tot ongeveer 120. Het gaat om alle vergunningshoudersparkeerplekken (excl. Invalidenparkeerplaatsen).

Groene parkeerplaatsen

De gemeente kiest voor groene parkeerplaatsen omdat deze zorgen voor minder verharding en meer groen in de wijk. Door het veranderende klimaat wordt het steeds warmer en droger in Nederland. In de stad heb je last van de hitte en extreme regenbuien. Door het aanleggen van deze groene parkeerplaatsen kan het regenwater beter worden afgevoerd, komt er minder druk op de riolering en wordt het drinkwater aangevuld. Daardoor wordt de wijk leefbaarder en toekomstbestendig.

Invalideparkeerplaatsen

Op de invalideparkeerplaatsen realiseert de gemeente overigens geen groene parkeerplekken. Dit om ervoor te zorgen dat de parkeerplaatsen veilig en toegankelijk zijn voor mensen die minder goed ter been zijn. Als alles volgens planning verloopt, is alles voor de zomer van 2021 gereed, mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden