Vandaag start de vijfde etappe van de Horeca Solidariteitsloop vanuit Oosterhout

De lopers rusten even uit
De lopers rusten even uit
Foto: Horeca Solidariteitsloop (via Facebook)

Zondag is de Horeca Solidariteitsloop aangekomen in Oosterhout en vandaag starten ze met de vijfde etappe naar Ridderkerk.

Horeca Solidariteitsloop

Vandaag start de vijfde etappe van de Horeca Solidariteitsloop. Tatum is een van de organisatoren van deze non-profit looptocht van 212 kilometer: “Wij horecamensen zitten langs de zijlijn en kijken toe hoe de horeca langzaam maar zeker stuk gaat. Dit kan zo niet langer! Om deze reden heeft Eetcafe Mareveld in het Limburgse Schimmert besloten om het initiatief te nemen en de Horeca Solidariteitsloop te starten. Wij lopen van Zuid-Limburg naar Den Haag in zeven dagen om ons kabinet te overtuigen dat de horeca open moet.”

Verhalen

Op 10 december zijn ze gestart vanuit het Limburgse Schimmert en gisteren was de vierde etappe van Oirschot naar Oosterhout aan de beurt. Vannacht hebben de lopers in Oosterhout overnacht en vandaag staat de etappe naar Ridderkerk op het programma. Uiteindelijk hopen ze op 16 december in Den Haag aan te komen. Tatum: “Onderweg zoeken wij zoveel mogelijk verhalen van ondernemers waarin aangegeven wordt waarom de horeca weer open moet. Wij bundelen alle verhalen om deze te presenteren aan ons kabinet.”

Meelopen

“Onze organisatie is non profit, wij lopen niet alleen voor de Horeca maar ook voor onze collega’s in de leveranciersbranche, evenementenbranche en alles om ons geliefde vak heen. Wij zijn, net zoals jullie, mensen met passie en liefde voor ons vak. Wij willen graag weer de kans om ons mooie vak dan ook uit te oefenen. Den Haag kan en moet verder nadenken dan de lockdownperiode, zeker na alle foto’s en videos van overvolle luchthavens en winkelstraten! ” Iedereen die mee wil lopen mag aansluiten, of je nu een kilometer, een etappe of de hele route mee wilt lopen. Alle steun is welkom, zo laat de organisatie weten. Kijk op de onderstaande website voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen