Alternatieve Lichtjesavond : zet een kaars op de socials met #Lichtjesavond2020

Lichtjesavond op de begraafplaats
Lichtjesavond op de begraafplaats
Foto: Oosterhout Nieuws

Dit jaar geen traditionele Lichtjesavond op Begraafplaats Leijsenakkers, maar geheel coronaproof gewoon bij jou thuis.

Lichtjesavond

Sinds 2005 wordt vlak voor kerstmis op de Begraafplaats Leijsenakkers de Lichtjesavond georganiseerd. Op deze avond plaatsen familieleden, vrienden en belangstellenden brandende kaarsjes op de graven van hun dierbaren als een warme persoonlijke herinnering. De begraafplaats verandert dan voor één avond per jaar in een feeërieke zee van lichtjes. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om een dergelijke avond op de begraafplaats te organiseren, dus bedacht Inloophuis Poppy’s een coronaproof alternatief.

20 december 2020 om 20.20 uur

Je kunt natuurlijk op ieder moment een kaarsje aansteken, maar hoe mooi zou het zijn als heel Oosterhout vanuit thuis een kaarsje opsteekt op 20 december 2020 om 20.20 uur. Zo zijn we toch in verbinding met elkaar, al is het op afstand. Honderden mensen hebben in de afgelopen weken kaarsenzakken gekocht bij Poppy’s. Ze hebben die kaarsenzakken zelf versierd of dat was al gebeurd door de medewerkers van Poppy’s. Het is de bedoeling dat de deelnemers om 20.20 uur de kaarsjes aansteken. Gewoon bij henzelf thuis. Omdat we dat allemaal samen tegelijk doen, ontstaat er toch een soort verbinding.

Geen kaarsenzak, geen nood!

Heb je geen kaarsenzak van Poppy’s? Geen nood! Gebruik een eigen kaarsje, waxinelichtje, of iets dat licht kan verspreiden. Een foto van jouw kaarsje mag je op Facebook of Instagram plaatsen onder hashtag #Poppys en #Lichtjesavond2020. Je kunt je foto ook uploaden onder dit artikel op onze Facebookpagina of die van Inloophuis Poppy’s. En natuurlijk is het helemaal fijn als je dan online eenmalig of structureel een donatie doet aan het Oosterhoutse inloophuis voor iedereen die geraakt is door kanker. Poppy’s heeft het in deze coronatijd zwaar en kan iedere financiële bijdrage daarom goed gebruiken. Gebruik de link hieronder voor jouw donatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen