Nienke Hillemans wint talentenwedstrijd De Nieuwe Strot

Nienke Hillemans
Nienke Hillemans
Foto: De Nieuwe Strot

Zondagmiddag won Nienke Hillemans de finale van de talentenwedstrijd die live werd uitgezonden en gestreamd vanuit Theater de Bussel.

Coronaproof finale

Vanwege de coronacrisis was het helaas niet mogelijk om publiek te ontvangen bij de finale maar dat maakte de pret er niet minder om! Uiteindelijk was het de organisatie gelukt om een livestream vanuit Theater de Bussel te regelen en deze ook nog live uit te laten zenden op ORTS Televisie. Zo kon iedereen er toch een beetje bij zijn en de finalisten vanaf de bank thuis toejuichen. De finalisten Sylvana Wirken, Nienke Hillemans, Annemone Kramer en Nadine Tervoort halen alles uit de kast om de trotse opvolger te worden van Sem Roozendaal. Hij won in 2019 De Nieuwe Strot en is nu bezig met zijn avontuur bij the Voice of Holland. Uiteindelijk mocht hij ook de prijs uitreiken aan zijn opvolger van De Nieuwe Strot. Alle finalisten werden, zoals we dat inmiddels gewend zijn, vakkundig begeleid door de Talentband.

De Nieuwe Strot

Aan het einde van de middag werd bekend dat de 22-jarige Nienke Hillemans uit Teteringen zich De Nieuwe Strot mag noemen. En terecht want haar talent spat van het podium! Als jong meisje wilde ze al zingen en acteren. Ze meldde zich aan voor jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Inmiddels heeft ze haar weg in de wereld van theater en musical gevonden en is ze te bewonderen bij Musicalvereniging Con Brio. Vanwege haar groot muzikaal talent dacht Nienke haar passie te gaan ontwikkelen aan het conservatorium in Rotterdam. Hier heeft ze echter maar een jaar gestudeerd: ze kreeg niet de voldoening die ze zocht. Momenteel studeert Nienke Leisure & Event Management aan de BUAS in Breda. Als winnares treedt Nienke volgend jaar op tijdens het Parkfeest en de finalisten mogen, wanneer dat weer mag, een afterparty van een concert in de Bussel voorzien van live-muziek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen