Rij door de Klappeij: “Je voelt de saamhorigheid”

Rij door de Klappeij 2020
Rij door de Klappeij 2020
Foto: Rij door de Klappeij

Zondag was de Klappeijstraat tijdens ‘Rij door de Klappeij’ weer even het gezellige straatje dat de meeste Oosterhouters zo goed kennen.

Rij door de Klappeij

Zondag konden de gelukkigen die een ticket hadden weten te bemachtigen weer heel even het sfeertje proeven van het uitgaansstraatje van Oosterhout tijdens Rij door de Klappeij. De samenwerkende horecazaken uit de Klappeijstraat hadden een speciale borrelbox samengesteld voor 50 euro. En bij ieder van de deelnemende horecabedrijven kreeg je een van de onderdelen uit dat pakket. Om het allemaal coronaproof te houden hoefde je de auto niet uit te komen. Aan het begin van de Leijsenhoek werd de klep van je auto opengedaan en werd er een kartonnen krat ingezet.

Saamhorigheidsgevoel

Daarna reed je over de mooi versierde Markt naar de Klappeijstraat en vanaf daar was het een weerzien van oude bekenden. Kroegbazen die je al veel te lang niet meer hebt mogen zien en restauranthouders waar je al veel te lang niet meer aan tafel hebt mogen zitten. Ze deze allemaal mee: Via Via, Eetbar Marktzicht, De Beurs, Akropolis, Binnen, La Cantina, De Pub, Delicious, De Nachtwacht, Babbelz, Proeflokaal Molenaar, De Stapmolen, De Kletsereij en Restaurant by Pascal. Onderweg was er zelfs een heuse pit-stop voorzien, waarbij de koplampen ‘vakkundig’ werden schoongemaakt!

“Ge-wel-dig bedankt!”

De 550 beschikbare tickets voor ‘Rij door de Klappeij’ waren in no-time uitverkocht. Hoewel de organisatie in eerste instantie zo’n groot succes niet had verwacht, was alles keurig geregeld. Nog nooit hebben zoveel Oosterhouters gelijktijdig dezelfde borrelhapjes gegeten! De organisatie reageert op hun Facebookpagina: “WoW! Wát een fantastische dag was dit zeg! Alleen maar leuke mensen! Namens alle ondernemers van de Klappeijstraat ge-wel-dig bedankt dat jullie er samen met ons zo’n succes van hebben gemaakt!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen