KNMI waarschuwt met code oranje voor grootschalige gladheid

Foto: KNMI.nl

Het KNMI heeft voor maandag tot 12.00 uur code oranje afgekondigd wegens grootschalige gladheid. Na 12.00 uur blijft code geel van kracht.

Code oranje

Het KNMI heeft voor maandag tot 12.00 uur code oranje afgekondigd. KNMI: “Tot maandag 12:00 geldt voor het hele land code oranje. In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid door gevallen sneeuw en ijsplaten. In de noordelijke helft van het land ook vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de stuifsneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Daarnaast is het voor het gevoel snijdend koud, gevoelstemperatuur tussen -10 en -15 graden.”

Overgang naar code geel

KNMI: “Op uitgebreide schaal gladheid a.g.v. ijsplaten, sneeuwduinen en sneeuw op de wegen. Gevaar voor gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Pas uw rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen.” Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor gladheid door sneeuwresten. Het KNMI heeft ook voor de gehele dinsdag op dit moment een code geel waarschuwing afgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen