De Hartstichting zoekt Oosterhoutse collectanten

Foto: Hartstichting

Van 11 t/m 17 april 2021 vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Om deze week tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk collectanten.

Hartstichting

De Hartstichting heeft in 55 jaar al veel bereikt, maar ze zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat hart- en vaatziekten vroeger kunnen worden herkend en opgespoord én beter kunnen worden behandeld. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben. Tijdens de collecteweek halen de collectanten geld op voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Twee uurtjes

Gwendy (30) meldde zich in 2016 spontaan aan als collectant voor de Hartstichting: “Na mijn hartoperatie wil ik juist blijven collecteren. Toen ik een oproep zag voor collectanten in mijn wijk, dacht ik gelijk ‘waarom niet’. Het kost me maar een paar uurtjes en ik kan er iets goeds mee doen. Ik kende niemand met hartproblemen, maar het werk van de Hartstichting sprak me aan.” Zij wist toen nog niet dat zij een jaar later zelf een hartoperatie zou ondergaan.

Over de Hartstichting

De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk, werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen zij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. De ambitie van de Hartstichting is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren zij wetenschappelijk onderzoek, geven zij voorlichting en werken ze aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening.

Meld je aan!

Meedoen aan de jaarlijkse collecte als collectant is makkelijk! Je loopt in je eigen wijk, en het duurt maar twee uurtjes. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te bellen met bel met 070 – 315 56 95 of door te klikken op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen