Stichting Kleurke biedt unieke filmpjes voor dementerende ouderen

Presentatie in 2019
Presentatie in 2019
Foto: Stichting Kleurke

Nu muzikanten niet naar dementende ouderen mogen voor het zingen van een lied, heeft Stichting Kleurke een mooi alternatief bedacht!

Stichting Kleurke

Stichting Kleurke is een stichting die muziek verzorgt in instellingen voor mensen met dementie, met name op gesloten afdelingen. Bij de stichting zijn ondertussen ruim 20 muzikanten aangesloten die op aanvraag van de instellingen kunnen komen spelen. Het afgelopen jaar verzorgde de stichting ondanks alle beperkingen ongeveer zestig muzikale bijeenkomsten. Er is ook tijdens de coronacrisis veel behoefte aan muziek voor dementerende ouderen.

Gratis beschikbaar

Afgelopen zomer heeft de stichting een twintigtal liedjes opgenomen en in samenwerking met Videoclub De Baronie zijn daar leuke video’s van gemaakt. Deze zijn bedoeld om op de afdelingen vertoond te worden op momenten dat de muzikanten niet life mogen spelen. Het repertoire omvat dan ook vooral veel ‘goud van oud’, toegespitst op de doelgroep met dementerende ouderen. Stichting Kleurke stelt deze filmpjes gratis ter beschikking aan mantelzorgers.

Persoonlijke presentatie

Om het filmpje zoveel mogelijk aan te laten spreken worden ze allemaal zo persoonlijk mogelijk gemaakt. De presentatie van de liedjes wordt voor iedereen apart opgenomen en daarna erbij gemonteerd. De mantelzorgers ontvangen het filmpje van ruim een half uur op een usb-stick en het kan gebruikt worden op het moment dat het uitkomt. Iets voor jou? Stuur een email met je naam, telefoonnummer en contactgegevens naar [email protected] Je wordt dan door iemand van Kleurke gebeld voor de informatie om het filmpje samen te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen