Kaailender: wat is er op zondag te doen in Kaaiendonk?

Foto: Oosterhout Nieuws

OCS de Smulnarren heeft op haar website de Kaailender staan. Wij lichten iedere carnavalsdag enkele (online) elementen uit onder het motto #hatsekidezevierenwethuis!

Carnavalsspeurtocht ‘Zoek het uit’

Deze speurtocht in de wijk Oud-West is speciaal bedacht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en het werkt heel eenvoudig. Via DEZE LINK kun je een speciale vragenlijst downloaden. Print deze uit en trek je mooiste carnavalsoutfit aan om vanaf 10.30 uur op speurtocht te gaan. Het antwoordformulier kun je vandaag uiterlijk om 16.30 uur inleveren op de Pottebakkerstraat 93. Via de Facebook livestream van Jeroen-accordeon worden om 17.00 uur de winnaars bekend gemaakt. Deelnemende straten zijn Pottebakkerstraat, Mauritsstraat, Prins Hendrikstraat, Julianalaan, Willem van Oranjestraat, Koningsdijk, Wilhelminalaan (alleen de even huisnummers), Wilhelminakanaal-Oost, Koningin Emmastraat, Prins Clausstraat en Van Liedekerkestraat (alleen even huisnummers). KLIK HIER voor meer informatie.

Ballade veur Kerneval

Bekende en onbekende zangers, zangeressen, muzikanten en andere talenten passeren op jouw beeldscherm de revue. “Kereneval ik heb u lief” is het motto waarmee zij een muzikale ode aan jou en het Kaaiendonkse carnavalsfeest brengen. Mooie ballades waar je van geluk of door dierbare herinneringen tranen van in je ogen krijgt. Liefdesliedjes die zorgen voor een glimlach op je gezicht, je ogen laten twinkelen en je raken. Het wij-gevoel van carnaval waar iedereen gelijk is. Stilletjes genieten of uitbundig meezingen, het mag allemaal. Een muzikaal feestje op afstand maar in gedachten en in het hart verbonden met elkaar. Behalve via de streaming van de theater de Bussel is de uitzending tussen 17.00 en 17.45 uur uur ook te zien op de ORTS.

Ut Bouwers Babbelz bal (Livestream)

Livestream vanaf 14.11 uur vanuit Café Babbelz. Normaal trekt op carnavalszondag altijd de Grote Kaaiendonkse Optocht door de straten. Dit jaar helaas (weer) niet en daarom is er vandaag ‘Ut bouwers Babbelz Bal’. Een livestream in het teken van de wagenbouwers in en rondom Kaaiendonk met een middag vol muziek, interviews met wagenbouwers, de bouwersquiz en nog veel meer. KLIK HIER om tussen 14.11 en 18.11 uur live mee te kijken.

Dun Optocht dur de Jaoren

Liever Live Lokaal Online programma van Café Oud Brabant met een combinatie van de traditionele carnavals activiteiten. Dat betekent een programma met muziek van diverse kapellen, deuzige en leutige filmkes, geschiedenis, cultuur, gedichten, kwisjes en aanraders op het gebied van gezond eten “in deez daoge”, want op “ne goeie bojem” kende bouwen, zeker bij kèèrslicht Presentatie: Ad Fundum en Sombrero. Zondagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur live te volgen via DEZE LINK.

Grote Kaaiendonkse Carnavalsquiz

Via een livestream kun je vandaag tussen 19.00 en 22.00 uur live meekijken met de Grote Kaaiendonkse Carnavalsquiz. Een spectaculaire quiz met alle weetjes over Kaaiendonk vanuit Café de Beurs.

Top 33 min 3 – aflevering 2

Tiussen 15.30 en 16.30 uur kun je op de ORTS televisie kijken naar deel 2 van De Klassieke Top 30 van Kaaiendonkse Carnavalsliedje. Bij elkaar gestemd door diverse smulnarren en smulnarinnekes. Presentatie Pim Haarbosch Live vanuit de Baronie TV studio. Welk liedje wordt aan het einde van de carnaval gekozen als ‘De Kaaiendonkse Klassier’ aller tijden?

Nog mee te doen in Kaaiendonk

Je kunt alle dagen tussen 9.11 en 17.11 uur naar het Kaaiendonks Sanseveria Openluchtmuseum. Speel de HatsekidezeBIGOwethuis in de wijk Slotjes-West t/m dinsdag 16 februari. Ook op zondag kun je weer genieten van de Kletsereij Live Stream tussen 13.11 en 1.00 uur. En je kunt alle dagen thuis meekijken naar het Kaais Walhalala-The Home Edition live vanuit Theater de Bussel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen