Oosterhoutse middelbare scholen op nieuw online platform

Foto: vo-oosterhout.nl

De middelbare scholen gaan nauwer samenwerken en lanceren in samenwerking met de gemeente een nieuw online platform: vo-oosterhout.nl

Samenwerken voor goed onderwijs

In plaats van te concurreren, gebruiken de scholen elkaars kwaliteiten en vullen ze elkaar aan. Dit is in het voordeel van de leerlingen. Zij hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een vak op een hoger niveau te volgen. Een voorbeeld: op Curio Effent (mavo) doen leerlingen voor het eerst dit jaar eindexamen Engels op havo-niveau, door een samenwerking met het Mgr. Frencken College. Ook het op- of afstromen naar een andere school verloopt door de samenwerking soepeler.

Voor iedere leerling in Oosterhout

Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium: Oosterhout heeft het allemaal! Samen zorgen de scholen ervoor dat het brede onderwijsaanbod wordt behouden. Hierdoor zijn er de voordelen die een brede scholengemeenschap ook heeft. Maar dan met ieder een eigen karakter en eigen kracht. De deelnemende scholen zijn: Hanze College, Mgr. Frencken College, Sint-Oelbertgymnasium, Curio Effent en Praktijkschool De Zwaaikom. Klik hieronder voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen